۷ معدنچی در دامغان گرفتارند | امدادگران هنوز به معدنکاران نرسیدند غرق شدن جوان ۲۸ ساله در حوالی مشهد | هشدار جدی درباره خطر استخر‌های ناایمن مرزبانان خراسان رضوی با قاچاقچیان مسلح مواد مخدر درگیر شدند (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) محور‌های غرب و جنوب خراسان رضوی رکورددار تصادفات و جان‌باختگان نوروزی مهم‌ترین نشانه‌های بهداشت فردی را بشناسید | زنگ بهداشت دستگیری یکی از مظنونان زورگیری از دانشجوی گلستانی (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) درباره مرحوم علیرضا افضلی‌پور، شیمی‌دان و خیر فقید کشورمان | تو در کویر دمیدی، بهار جاری شد تصمیم در خصوص تأثیر معدل یازدهم در کنکور ۱۴۰۴ چه زمانی مشخص می‌شود؟ آغاز سراسری برنامه ملی ارتقای تغذیه سالمندان در کشور موزه ملی ایران به روایت تصاویر و تاریخ نحوه اعطای مجوز به متقاضیان مشاغل خانگی در صنعت غذا ابتلای ۱۱۲۷ نفر به «تب دنگی» در سال ۱۴۰۳ شیوع «آبله مرغان» در فصل بهار جزئیات جدید مصوبه «تاثیر معدل»| آتش انتقادات دوباره شعله‌ور شد ممنوعیت فعالیت معلم‌بلاگرها آیا واقعاً اجرایی می‌شود؟ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) | کاهش کیفیت هوا در راه مشهد سناریوی زورگیری از امیرمحمد خالقی تکرار شد | این بار در گلستان (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) آخرین مهلت ثبت‌نام نوبت دوم کنکور فردا (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) کدام بازنشستگان از دریافت وام ۵۰ میلیون تومانی خط خوردند؟ گزارش صدای مردم از دغدغه‌های مردمی برای کیفیت نان | خرده روایت‌های نان از چه سنی باید ضدآفتاب زد؟ انهدام باند کلاهبرداری توسط پلیس فتای مشهد | راز  ویلای سیاه برملا شد گرد و غبار در کمین مشهد ۳ ماه حساس، پیش روی تأمین آب مشهد سلامت مادران و نوزادان پایه و اساس خانواده و جامعه سالم است وزیر بهداشت: یک میلیارد دلار برای تامین داروهای استراتژیک جذب خواهد شد اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به چهار بیمار زندگی دوباره بخشید  (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) بیش از ۵۵درصد مطالبات دارویی و تجهیزات پزشکی پرداخت شد پیش‌بینی رگبار باران در ۱۲ استان کشور (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) مسواک چه زمانی باید عوض شود؟
سرخط خبرها

گزارش صدای مردم از دغدغه‌های مردمی برای کیفیت نان | خرده روایت‌های نان

  • کد خبر: ۳۲۵۲۰۴
  • ۱۸ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۰:۱۸
گزارش صدای مردم از دغدغه‌های مردمی برای کیفیت نان | خرده روایت‌های نان
نبود کیفیت نان به یک دغدغه همیشگی تبدیل شده است تا جایی که می‌توان از میان پیام‌های مکرر مردمی به این جمله بسنده کرد: «نان هست کیفیت نیست!»

علی بابازاده | شهرآرانیوز؛ نان، همدم سفره‌های ساده و مهمان همیشگی خانه هاست. در کنار این همراهی همیشگی، نبود کیفیت نیز به یک دغدغه همیشگی تبدیل شده است تا جایی که می‌توان از میان پیام‌های مکرر مردمی به این جمله بسنده کرد: «نان هست کیفیت نیست!» غالب گفته‌های مردمی بر کیفیت نان استوار و این روایت‌های مردمی از وضعیت نان مشهد است. موسوی یکی از شهروندان ساکن در خیابان مهرآباد است.

او چندباری دغدغه خود را برای وضعیت نان در مهرآباد در غالب فیلم و عکس برای ما ارسال کرده. دغدغه او برای نان از این قرار است: این نان برکت خداست که این طور و این گونه به دست مردم می‌دهند. از وضعیت نان در مهرآباد بار‌ها گلایه کرده‌ایم، اما هیچ نتیجه‌ای نداشته است. هرقدر که زمان به لحظه‌های غروب نزدیک می‌شود وضعیت و کیفیت نان بدتر می‌شود. انگار دمای تنور و دور حرکت ریل نان را بیشتر می‌کنند تا جایی که یک گوشه نان خمیر و یک گوشه دیگرش سوخته است. این برکت خداست و گناه دارد که این طور اسراف شود. با این وضعیت بخش زیادی از نان را که پول داده‌ایم راهی سطل نان خشک می‌کنیم.

یکی دیگر از ساکنان مهرآباد نارضایتی خود را از نانوایی‌های محله این طور بیان می‌کند: تا چند سال پیش، وقتی نان داغ را از نانوایی می‌خریدیم،  عطر و طعمش در فضا می‌پیچید و حداقل دو روزی نان کیفیت داشت، اما الان بعد چند ساعت چنان بیات می‌شود که به سختی از گلو پایین می‌رود. با این شرایط ناچاریم دوباره نان بخریم.

نان‌هایی که آب رفته است

شهروند دیگری این طور گلایه می‌کند: به اندازه نان‌ها دقت کرده‌اید؟ انگار هرقدر نان گران می‌شود در مقابل اندازه اش آب می‌رود. الان سنگک ساده ۳ هزار و ۵۰۰ تومان با آرد دولتی را اگر نگاه کنید از نظر اندازه نصف قبل شده است.

چالش بهداشت پخت نان

یکی دیگر از شهروندان در منقطه سجاد نظر خود را در باره نانوایی‌ها این طور بیان می‌کند: یکی از روز‌ها وارد نانوایی شدم و دیدم که نانوا در حین کار، گوشی اش را چک می‌کند. این برای من غیرقابل قبول بود. نان نانوایی به سلامت ما مربوط است و نمی‌توانیم نسبت به این موضوع بی تفاوت باشیم، احساس کردم نانوایی‌های دولتی خود را ملزم به رعایت اصول بهداشتی (استفاده ا ز کلاه و استفاده نکردن از تلفن همراه) نمی‌دانند.

شهروند دیگری نیز دغدغه بهداشت برای پخت نان را این طور بیان می‌کند: وقتی به نانوایی سنگک محله رفتم، متوجه شدم که یکی از کارگران، با دقت و احتیاط کار می‌کند. دستانش را به دقت شست و بعد به سراغ خمیر شل و چسبنده نان سنگک رفت. با هر بار که خمیر را ورز می‌داد، کمی از آن به دستانش می‌چسبید و او ناچار بود آن را دوباره تمیز کند. با دقت که نگاه کردم متوجه زخم‌های کوچک روی دست هایش شدم.

دغدغه جوش شیرین

دغدغه یکی دیگر از شهروندان به موضوع استفاده از جوش شیرین در نان مرتبط است. شهروندی می‌گوید: به دلیل استفاده از جوش شیرین نان به سرعت تازگی خود را از دست می‌دهد و به سرعت سفت و غیر قابل جویدن می‌شود. چرا دولت فکری برای استفاده از خمیرمایه و الزام آن برای پخت نان نمی‌کند. اگر نان کیفیت داشته باشد بخش غالب سرطان‌های شایع میان مردم به حداقل ممکن می‌رسد.

خرید نان آزاد، پرداخت با دستگاه نان دولتی

شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد، درست وقتی که برای خرید نان فانتزی یا انواع نان نظیر نان سبزی و ... به نانوایی مراجعه کرده‌اید و قصد پرداخت مبلغی را دارید ناگهان صندوق دار می‌گوید لطفا از این دستگاه پرداخت کنید. اشاره صندوق دار مربوط به دستگاه نانینو است.

دستگاهی که باید تراکنش‌های نان با آرد دولتی انجام شود. با این ترفند برخی نانوایان نان‌هایی که با آرد آزاد پخته شده را در قالب نان با آرد سهمیه‌ای می‌فروشند تا تراکنش دستگاه برای نان با آرد سهمیه‌ای به حد معمول برسد.

به عبارت دیگر به عنوان مثال به جای ۱۰ نان بربری، دو نان سبزی فروخته است، اما تراکنش کشیده شده معادل ۱۰ نان بربری دولتی است.

***

پاسخ معاون فرماندار به شهرآرا درباره دغدغه‌های مردم برای نان

جوش شیرین در نان ممنوع است

اهمیت موضوع نان تا جایی است که معاون برنامه ریزی و توسعه فرماندار مشهد اولین گفت وگوی خود را با روزنامه شهرآرا به کیفیت نان و دغدغه‌های شهروندان اختصاص داد. سیدمرتضی حیدری نکته نخستش را بر کیفیت نان در مشهد قرارداد و این طور ارزیابی کرد که کیفیت نان در مشهد در مجموع در سطح قابل قبولی قرار دارد. معاون برنامه ریزی و توسعه فرماندار مشهد در ادامه اظهارکرد: البته گاهی مشکلاتی در برخی مناطق مشاهده شده، اما به سرعت این مشکلات پیگیری و حل شده است.

حیدری گفت: گرانی مواد اولیه، بدون شک تأثیر درخور توجهی بر هزینه‌های تولید نان دارد. این واقعیت انکارناپذیر است که افزایش قیمت آرد، یارانه‌های دولتی و دیگر مواد اولیه ممکن است بر فرایند تولید نان تأثیر بگذارد. با این حال، باید تأکید کرد که این افزایش هزینه‌ها لزوما به معنای کاهش کیفیت نان نیست.

معاون توسعه و برنامه ریزی فرماندار مشهد نظارت دقیق بر روند تولید نان و ارائه آموزش‌های لازم به نانوایان را مهم ارزیابی کرد و گفت: هدف این است که با وجود گرانی مواد اولیه، کیفیت نان در هیچ مرحله‌ای از تولید از بین نرود. تلاش ما این است که با تقویت زنجیره تأمین و ارتقای زیرساخت‌های لازم، از تأثیر منفی افزایش قیمت مواد اولیه بر کیفیت نان جلوگیری کنیم. حیدری ادامه داد: شهروندان شایسته نان با کیفیت مناسب هستند بنابراین با تکیه بر سیاست‌ها و برنامه ریزی‌های مناسب، تلاش خواهیم کرد تا نه تنها کیفیت نان بهبود یابد بلکه این کیفیت در برابر چالش‌های اقتصادی نیز پایدار بماند.

کیفیت نان مهرآباد بررسی می‌شود

معاون توسعه و برنامه ریزی فرماندار مشهد در پاسخ به ساکنان محله مهر آباد برای کیفیت نان گفت: در مناطق مختلف شهر، همواره تفاوت‌هایی در کیفیت نان مشاهده می‌شود که می‌تواند ناشی از عوامل متعدد همچون نوع آرد استفاده شده، روش‌های پخت و حتی رفتار نانوایان باشد. در منطقه مهرآباد، این موضوع به ویژه مورد توجه قرار گرفته است و ما در حال بررسی دقیق کیفیت نان این منطقه هستیم.

معاون توسعه و برنامه ریزی فرماندار مشهد در پاسخ به شهروندان برای رعایت بهداشت نیز گفت: رعایت اصول بهداشتی در نانوایی‌ها یکی از الزامات اساسی برای تأمین سلامت عمومی جامعه به شمار می‌رود. نان به عنوان یکی از مهم‌ترین و پرمصرف‌ترین مواد غذایی در سبد غذایی مردم، تأثیر مستقیم بر سلامت و رفاه مصرف کنندگان دارد. بنابراین، نظارت بر کیفیت و بهداشت تولید نان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. در همین راستا در تلاشیم تا شرایط بهداشتی نانوایی‌ها را بهبود بخشیم. در صورت گزارش هرگونه تخلف یا عدم رعایت اصول بهداشتی، ما به سرعت به این موضوع رسیدگی خواهیم کرد. 

بازرسی‌های منظم و دقیق به ما این امکان را می‌دهد تا اطمینان حاصل کنیم که کلیه نانوایی‌ها به قوانین بهداشتی پایبند هستند و در صورت شناسایی متخلفان، اقداماتی مناسب و جدی انجام خواهد شد. این اقدامات نه تنها شامل جریمه‌های مالی است، بلکه می‌تواند به تعلیق موقت یا دائم مجوز فعالیت نانوایی‌ها نیز منجر شود تا فرهنگ مسئولیت پذیری بیشتری در این حوزه شکل بگیرد.

استفاده از جوش شیرین ممنوع

وی با قاطعیت استفاده از جوش شیرین را ممنوع اعلام کرد و گفت: استفاده از جوش شیرین در فرایند تولید نان در تمامی نانوایی‌های سطح شهر به طور کامل ممنوع است و این ممنوعیت به منزله خط قرمزی در رعایت استاندارد‌های بهداشتی و حفظ سلامت شهروندان تلقی می‌شود. این تصمیم پس از بررسی‌های کارشناسانه و به منظور ارتقای کیفیت نان و جلوگیری از هرگونه آسیب احتمالی به سلامت مصرف کنندگان اتخاذ شده است.

معاون توسعه و برنامه ریزی فرماندار مشهد افزود: در این راستا، تیم‌های بازرسی ما به صورت مستمر و سرزده از نانوایی‌ها بازدید می‌کنند و بر روند تولید نان نظارت دقیق و جامعی دارند. این بازرسی‌ها شامل بررسی مواد اولیه مورد استفاده، نحوه نگهداری و آماده سازی خمیر و همچنین رعایت بهداشت فردی و محیطی در نانوایی هاست.

وی در پایان بیان کرد: استفاده از دستگاه‌های دولتی برای کارت کشیدن نان فانتزی باید مطابق با قوانین و مقررات باشد. اگر مواردی از سوء استفاده یا تخلف در این زمینه گزارش شود، بلافاصله بررسی و با متخلفان برخورد خواهد شد. ما به دنبال شفافیت و رعایت قوانین در تمامی مراحل تولید و توزیع نان هستیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->